Wethouder Bosch neemt nieuwe boek in ontvangst over Jong en Urban

Kansenongelijkheid is een groeiend probleem onder jongeren. In het boek ‘JONG en URBAN’, en de documentaire ‘Ongezien’, is in beeld gebracht waar ze tegenaan lopen. Daarvoor zijn ook 35 Almeerse jongeren geïnterviewd.

De problemen ontstaan vaak als jongeren opgroeien in armoede, thuis niet veilig zijn of als ze mentale problemen hebben. Wanneer ze met zulke problemen te maken hebben, voelen ze zich vaak niet gehoord of gezien. Met het boek en de documentaire hebben deze jongeren een stem gekregen. Vanmiddag was de presentatie in de bioscoop in Stad.

Wethouder Roelie Bosch nam vandaag het eerste exemplaar van JONG en URBAN in ontvangst bij de Almeerse première. “Luisteren, luisteren luisteren, samen met jongeren naar hun situatie kijken, dat is niet meer dan normaal.”

jong en urban

Geschreven door