Afsluiting N305 Gooiseweg Almere – Zeewolde opgeheven

Op zaterdagmiddag 10 juli rond 16:00 uur gaat de Gooiseweg weer open voor verkeer. In de volgende fase rijdt het verkeer  via een doorsteek in de middenberm over de nieuw aangelegde rijbaan. De huidige rijbaan van de Gooiseweg wordt dan aangepast op de nieuwe situatie en voorzien van nieuw asfalt.

Werkzaamheden
Op dit moment wordt het laatste deel van de Gooiseweg verdubbeld. Tussen de kruising met de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg liggen straks gescheiden rijbanen met twee rijstroken per richting. Tijdens de afsluiting worden de twee kruispunten van de Gooimeerdijk-Oost en de Adelaarsweg aangepast op de nieuwe situatie. Ook vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor de volgende fase. Het verkeer rijdt vanaf 12 juli via een doorsteek in de middenberm over de nieuw aangelegde rijbaan. De huidige rijbaan van de Gooiseweg wordt dan aangepast op de nieuwe situatie en voorzien van nieuw asfalt.

Vervolg
In de fase na 12 juli gaat de huidige rijbaan van de Gooiseweg dicht voor onderhoud. Het verkeer tussen Zeewolde en Almere rijdt in deze fase over de nieuw aangelegde rijbaan (de noordbaan) van de Gooiseweg. Er is één rijstrook beschikbaar voor het verkeer van Zeewolde naar Almere en één rijstrook beschikbaar voor het verkeer van Almere naar Zeewolde. Er geldt een aangepaste maximum snelheid en een inhaalverbod.

Augustus-september
Vanaf half augustus wordt bij de Nijkerkerweg het kruispunt aangepast en voorzien van intelligente verkeerslichten. Ook komt er bij dit kruispunt een vrije baan, zonder verkeerslicht, om rechtsaf te slaan van Almere naar Nijkerk. Zo’n vrije baan komt er ook om van Nijkerk naar Zeewolde te gaan.
Eind september zijn de werkzaamheden voor de baanverdubbeling gereed en rijdt het verkeer ook op het laatste deel van de Gooiseweg.

Onderhoud in het najaar
Nadat de werkzaamheden voor de baanverdubbeling gereed zijn, voert de provincie Flevoland groot onderhoud uit op de N305 Gooiseweg op het traject tussen de N301 Nijkerkerweg en de N705 Spiekweg. De werkzaamheden starten op maandag 20 september en duren tot en met 31 oktober 2021. Meer info: Onderhoud Gooiseweg (N305) najaar 2021

Geschreven door