Dove signer songwriter treedt op in AFAS Live

Zaterdag 9 september wordt een bijzondere dag in het leven van songwriter Ilse Jobse.

Zij zal dan optreden tijdens het Leger des Heils ‘Kunst en Theater Gala’ in een inmiddels uitverkocht AFAS Live in Amsterdam. Het Gala wordt gepresenteerd door Chris Segers.

Optreden in AFAS Live is op zich al bijzonder, maar het optreden van Ilse Jobse is extra opmerkelijk omdat zij doof is. Zij schrijft zelf haar liedjes en voert ze uit via een zangtolk. De zangtolk – Ditte Wimmers – zingt op aanwijzing van Ilse het lied precies zoals Ilse het wil.

Beetje toeval
Eigenlijk is het een beetje toeval dat Ilse optreedt in AFAS. Tijdens een van de voorrondes viel een deelnemer uit en ontstond er een plek voor haar. Ilse wordt bij de ontwikkeling van haar talent begeleid door het talentontwikkelings project  ‘In Rap en Roer’ .

Projectleider Caroline in’t Veld vertelt: “Toen er een deelnemer uitviel tijdens de voorronde hebben we Ilse en haar tolk gevraagd. Dat was voor Ilse en Ditte razend spannend, maar voor ons ook want het was voor het eerst dat een dove zangeres via een tolk haar lied bracht. Het ging ontzettend goed en we hopen dat het AFAS publiek net zo enthousiast reageert. ”

Geschreven door