Flevolandschap toont natuur dichtbij Almere (deel 2) | Video

Dichtbij Almere bevinden zich groene oase’s die goed toegankelijk zijn en een belevenis voor wie van de natuur houdt.

Eigenaar Flevo Landschap brengt die gebieden aan de randen van de stad deze maand onder de aandacht. Samen met Omroep Almere zijn drie films gemaakt. De tweede gaat over het Lepelaarplassen

Het Wilgenbos is een echt oerbos, een dicht wilgenwoud, dat spontaan in de polder is ontstaan. In het voorjaar wordt het Wilgenbos overspoeld met de klanken van zangvogels. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de plassen in het bos.

Op twee plekken zijn uitkijkschermen geplaatst waarvandaan watervogels onopgemerkt zijn te bespieden. Ook de ijsvogel broedt er. De bever voelt zich hier ook helemaal thuis en heeft zich gevestigd langs de watergang die door het bos loopt. ’s Avonds zijn ze geregeld te zien.De film van Theo Faber en Frank Roos is nu op deze site te zien.

Eerder in deze serie verscheen Het Wilgenbos

Geschreven door