Gratis regenboogvlag tijdens Coming Out dag

Op 11 oktober is het Coming Out dag. Op deze jaarlijkse dag wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen oftewel de coming-out; het moment dat (LHBTI) mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit.

De Gemeente Almere stelt in samenwerking met Winter Pride Almere en Kunstmuseum M. voor de inwoners gratis regenboogvlaggen beschikbaar. Zodat iedereen kan laten dat je jezelf kan zijn in Almere. En dat is belangrijker dan ooit omdat er op basis van desinformatie steeds meer mensen zich tegen LHBTI+ mensen keren. En dat kan en mag niet in een stad waar iedereen erbij hoort.

Wil je ook laten zien dat je de LHBTI+ gemeenschap steunt? Hang dan de inclusieve regenboogvlag uit op 11 oktober. De vlag kan je gratis ophalen op 4 oktober op een van de afhaalpunten. De locaties en tijden vind je op de website www.winterpridealmere.nl

De vorige jaren werd deze actie ook gedaan en waren op alle afhaalpunten de vlaggen binnen een uur weg. Dus wees er snel bij want op=op. De afhaalpunten wordt bemand door een team van vrijwilligers uit de LHBTI+ gemeenschap.

De vlag kan je niet alleen uithangen maar ook via social media delen. Maak een foto van jouw vlag en post het op social media met de hashtag #comingoutdagalmere. Zo zorgen we met zijn allen voor extra bewustwording deze dag.

Geschreven door