Doe jij ook de potjescheck!

Wist je dat veel mensen niet weten dat zij extra geld kunnen krijgen? Huurtoeslag, zorgtoeslag, het sportfonds of bijzondere bijstand…

Er zijn veel potjes om te gebruiken als je inkomen niet heel hoog is. Maar niet iedereen kan die potjes vinden. Laat geen geld liggen en kom de komende week een potjescheck doen op verschillende plekken in onze gemeente.

Het Leger Des Heils, Humanitas, SchuldHulpMaatje en andere partners zitten de komende week op verschillende plekken voor u klaar. Met een paar vragen kom je er snel achter of je misschien nog recht hebt op potjes. Die potjes zijn gemeentelijke regelingen of toeslagen en zijn een manier om je inkomen aan te vullen.  Gemiddeld levert het invullen van de potjescheck de deelnemers 330 tot 600 euro op. De komende week kun je terecht voor een potjescheck op de volgende locaties en momenten:

31 oktober van 14:00 tot 16:00 uur, De Drieklank, Chicagostraat 101

2 november van 13:00 tot 15:00 uur, De Driehoek, Allendestraat 42

2 november van 9:30 tot 11:30, Poorthuis, Merlijnplantsoen 17

3 november van 10:00 tot 12:00, De Drieklank, Chicagostraat 101

De organisaties willen je zo goed mogelijke helpen.. Daarom vragen zij soms persoonlijke informatie. Voor het invullen van de potjescheck is het daarom altijd handig om informatie mee te nemen. Zoals een recente loonstrook, de hoogte van je huur en eventueel je Digid om direct na het invullen van de potjescheck eventuele regelingen te kunnen aanvragen.

Ook na 3 november kunt u terecht voor de potjescheck meer info daarover volgt binnenkort of kijk op www.sameneropvooruit.nl. Mocht je denken dit is niet voor mij, toch kun je wat doen! Wellicht ken je iemand, waarvan je weet of vermoedt, dat hij of zij het financieel moeilijk heeft. Maak dat bespreekbaar en informeer diegene dan over de potjescheck of kom samen naar één van de genoemde inloopmomenten.

Geschreven door