Inloopmarkt Dag van de toekomst over bouwen in het centrum van Stad

De komende jaren gaat er veel gebeuren in Almere Centrum. Om iedereen bij te praten over alle ontwikkelingen in het centrum organiseerd de gemeente de 2e editie van de inloopmarkt ‘Dag van de toekomst’. Wil je meer weten over het centrum van vandaag, morgen en overmorgen? Kom dan zaterdag 28 oktober naar het Info Centrum.

Tot 2030 komen er meer dan 5.000 woningen bij, met name in de binnenstad en stationsomgeving. Dat aantal kan oplopen naar 10.000 tot 15.000. Het centrum ontwikkelt zich tot het gebied ten zuiden van het Weerwater en meer naar het noorden van het station richting Markerkant.

Niet alleen woningen

Het gaat niet alleen om woningbouw. Het centrum moet duurzaam zijn, met veel groen, en een fijne plek om te werken, studeren, verblijven en ontmoeten. Ook culturele voorzieningen en de bereikbaarheid van het centrum zijn belangrijk.

De gemeente medewerkers en centrumpartners vertellen graag meer over alle plannen op zaterdag 28 oktober tussen 13.00 – 16.00 uur. Het Info Centrum is aan de Donjon 3-5, naast de HEMA. Stuur een e-mail om je aan te melden naar centrum@almere.nl

Kijk voor meer informatie op almere.nl/centrum. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Almere Centrum? Schrijf je in voor de nieuwsbrief Almere Centrum.

Foto: Richard Terborg

Geschreven door