Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer.

Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en komt ook uit de provincie Utrecht. Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij RTV Utrecht.

Stefania kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.” Naast Stefania en Riks, verzorgt Bernadette Keizer de presentatie vanuit de green room. Bernadette is sinds 2009 hysterisch fan van het Songfestival door het winnende nummer ‘Fairytale’ van Alexander Rybak en zegt: “Ik ben echt heel trots dat wij in Utrecht de aftrap mogen geven voor het Regio Songfestival en ik vind het mega leuk om onderdeel te zijn van het presentatieteam!” Riks is een muziekliefhebber in hart en nieren: “Ik verheug me op alle liedjes uit de regio tijdens de finale van het Regio Songfestival.”

Live uitzending
De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke provincie wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en televisiekanalen van de regionale omroepen.

Flevolands talent 

Op dit moment worden bij de regionale publieke omroepen de voorrondes gehouden. De vorm verschilt per omroep. De 19-jarige zanger Abtin Salem uit Dronten vertegenwoordigt Omroep Flevoland tijdens de landelijke finale. Hij schreef hiervoor vijf liedjes, die hij presenteert voor het publiek en een vakjury onder wie: Franklin Brown (oud-deelnemer Eurovisiesongfestival, 1996), Henk Krol, Ben Cramer (oud-deelnemer Eurovisiesongfestival, 1973), Catherine Keyl, Liliane Saint-Pierre (oud-deelnemer Eurovisiesongfestival België, 1987) en Marcel Swerissen (backing vocal Duncan Laurence). Uit de vijf liedjes wordt het beste lied gekozen waarmee hij Flevoland zal vertegenwoordigen in de finale. De bekendmaking van het winnende nummer is op zaterdag 14 oktober vanaf 08.00 uur de hele dag op tv te zien bij Omroep Flevoland. 

Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Foto Chantal Antonides en RTV Utrecht Jasper Witte

Geschreven door