Paviljoen Floriade wint internationale architectuurprijs

The Natural Pavilion op de voormalige Floriade heeft een internationale architectuurprijs gewonnen. Het gaat om de prestigieuze International Architecture Awards 2023.

Het gebouw deed aanvankelijk dienst als Rijkspaviljoen tijdens de Floriade. Nu wordt het gebruikt als kantoor-, ontmoetings- en congreslocatie rondom de thema’s circulair, biobased bouwen en stedelijke voedselvraagstukken. Het is onderdeel van de Flevo Campus.

Vanaf de allereerste schetsen was duidelijk dat The Natural Pavilion na sluiting van de Floriade deels of in zijn geheel, op dezelfde plek of ergens anders, een nieuwe functie zou krijgen. Het gebouw bestaat bijna volledig uit biobased en hernieuwbare materialen. Het werd ontworpen door bureau DP6 in Delft. (foto DP6)

Geschreven door