10 November organiseerd CBA een politiekdebat bij Casa Casla

Een woning voor iedereen

Zullen politieke partijen de wooncrisis oplossen? En hoe denk ze dat te doen? Vragen die voor een aantal Almeerse organisaties reden zijn om een verkiezingsdebat te houden op vrijdagmiddag 10 november 2023. Negen politiek partijen zijn uitgenodigd om in Almere aan het debat deel te nemen.

In Almere zijn tienduizenden op zoek naar een betaalbare woning. Het aanbod is vaak veel te duur voor de Almeerse woningzoekenden. Met het bouwen van nieuwe betaalbare woningen schiet het niet op. Het aantal nieuwe woningen steekt jaarlijks schril af tegen de beloofde aantallen.

Binnenkort mogen ook de Almeerders naar de stembus om te bepalen welke partijen de komende vier jaar allerlei crisis mogen oplossen. Het tekort aan betaalbare woningen is een van die grote problemen. Drie Almeerse maatschappelijke organisaties hebben daarom negen landelijke partijen uitgenodigd voor het debat ‘Een woning voor iedereen?’

De drie huurdersbelangenverenigingen, verenigd in 3HO, het Breed Overleg Plus en het Clienten Beraad Almere organiseren op vrijdagmiddag 10 november 2023 dat debat in Casa Casla. Casa Casla is te vinden aan Weerwaterplein 3, 1324 EE Almere – Stad. Het debat is vrij toegankelijk. Inloop vanaf 13:30 uur en start debat 14:00 uur.

 
Elisabeth van den Hoogen – bekend als @debatdame – zal het debat in goede banen leiden. Omroep Almere registreert het debat. Omroep Almere zal opnames tot aan de verkiezingen uitzenden via www.omroepalmere.nl. ga naar het verkiezing 2023 menu

De SP, BBB, D66 en GroenLinks-PvdA hebben al toegezegd dat kandidaten voor de Tweede Kamer aan het debat deel zullen nemen. De organisaties wachten nog op definitief antwoord van een aantal andere politieke partijen zoals de VVD, CDA en Partij voor de Dieren. Nieuw Sociaal Contract heeft laten weten andere prioriteiten te hebben.

Geschreven door