Gaan ASC Waterwijk en SC Buitenboys zich herstellen in de tweede klasse?

In de zaterdag 2e klasse A staan er belangrijke wedstrijden voor twee Almeerse clubs gepland. Waterwijk ontvangt op eigen veld het goed draaiende Olympia Haarlem en Buitenboys is gastheer van Jong Holland dat ook boven in deze klasse goed presteert. Winst is erg belangrijk voor beide clubs wil men niet verder achterop raken en in de gevarenzone terechtkomen.

Een klasse lager (3B) moet FC Almere op bezoek bij FC Purmerend,een ploeg die op plek 10 staat in deze afdeling, FC Almere staat een punt achter koploper SDOB. Winst zou mooi zijn voor de club uit Almere-Haven maar soms speelt de ploeg van Sandor Augustijn ook weleens wisselvallig en lijkt concentratie geboden in dit duel. Bij winst en verlies van de koplopers SDOB en DWS kan men zich steviger in de kopgroep nestelen.

In 5C kan Forza Almere goede zaken doen als koploper IJburg op bezoek komt, deze ploeg won vorige week al de eerste periodetitel in deze afdeling. Forza heeft een wedstrijd minder gespeeld maar staat wel zeven punten achter op de koploper. Winst is dus van groot belang en kan het dus een pittig duel worden op sportpark Annapark. In diezelfde klasse komt Sporting Almere in actie bij sv de Vecht en is het van belang om hier de punten weg te halen. De ploeg van trainer Tareq El Magied heeft 10 punten verzameld en staat maar 4 punten achter stadgenoot Forza in deze afdeling.
Bij het vrouwenvoetbal gaat SC Buitenboys op bezoek bij s ‘Graveland en moet Waterwijk zich melden in Amstelveen bij Roda ‘23. FC Almere krijgt bezoek van IJsselmeervogels 2 en hier is winst ook van groot belang.

Later verslagen van deze duels bij Omroep Almere.

Geschreven door