Opening Het Nieuwe Leerplein: een uitnodiging voor alle Almeerders

Wat wil jij leren? Dit is één van de vragen die meermaals werd gesteld tijdens de opening van het leerplein in De Nieuwe Bibliotheek. De bezoekers hebben uiteenlopende antwoorden; van leren naaien en een cursus schrijven tot je pensioen leren begrijpen.

Ook de deelnemers aan het panelgesprek, onder leiding van Avanti, geven graag antwoord op deze vraag. Tijdens het interactieve gesprek met Polly Rademaker (Coördinator Laaggeletterdheid en Inburgering bij de bibliotheek), Andrea Moll (coördinator van Als ik later groot ben en Dare to dream) en Kelly Oostlander (leerplein expert) worden nog meer vragen beantwoord. Zoals ‘waarom is het nieuwe leerplein er?’ en ‘hoe maken we hiervan een succes?’.

Het Nieuwe Leerplein verbindt het aanbod van de bibliotheek en diverse partners, zodat er een centrale plek ontstaat waar Almeerders kunnen komen om te leren, hulp te krijgen, geïnspireerd te worden en zichzelf te blijven ontwikkelen. Belangrijke thema’s waarvoor je nu al op het leerplein terecht kunt zijn taal, digitaal, overheidszaken begrijpen, werk & toekomst en persoonlijke ontwikkeling. In de suggestiebox op het plein kan iedereen een idee, suggestie of leerwens schrijven. Wat wil Almere leren? Dát is wat de bibliotheek en partners graag willen weten!

Samenwerken: dat is een veelgenoemd antwoord op de vraag hoe Het Nieuwe Leerplein succesvol wordt. Samenwerken met elkaar, samenwerken met partners en samen klanten helpen. Bijvoorbeeld door klanten door te verwijzen naar andere spreekuren, oefenmomenten of cursussen die aansluiten bij hun leerwensen. Zo worden klanten geholpen hun vaardigheden ontwikkelen en kunnen ze het  volgende keer zélf.

Het mooie van een leerplein in de bibliotheek is dat het een laagdrempelige plek is om eens binnen te stappen. Iedereen is welkom. Om deel te nemen de activiteiten hoef je geen lid van de bieb te zijn en het is grotendeels gratis. Je vindt Het Nieuwe Leerplein op de 2e etage van bibliotheek Stad. Kom eens langs! Of bekijk het aanbod online op denieuwebibliotheek.nl/leerplein. Er zijn namelijk ook diverse online cursussen en leermogelijkheden.

Het leerplein in De Nieuwe Bibliotheek is mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere en provincie Flevoland.

Geschreven door