Rap-en-Roer Award voor Omroep Almere

LELYSTAD – Omroep Almere heeft in Lelystad de Rap-en-Roer Award ontvangen voor het condoleanceprogramma ‘The radiobrothers.’ Cor Toorenburg, voorzitter van Omroep Almere nam namens de 65 vrijwilligers van de Omroep de Award in ontvangst.

De Omroep kreeg de Award voor de Condoleance-uitzending van 18 oktober. Dit na het plotseling overlijden op van Randy Kempenaar op 12 oktober. Jarenlang was Kempenaar een van de leden van het programma The Radio Brothers van Omroep Almere. ‘Intens bedroefd geven wij u kennis van het plotseling overlijden van onze broer Randy Kempenaar’, meldde The Radio Brothers. ‘Iedereen die Kempi heeft gekend, weet dat hij een super levendig persoon was en een luisterend oor was voor vele onder ons.’

Om Kempenaar, een neefje van de vermaarde jongerenwerker René Kempenaar die in 2007 overleed, te herdenken, zond Omroep Almere op 18 oktober via www.omroepalmere.nl een afscheidsuitzending uit die door duizenden Almeerders werd beluisterd. Ook werd geld ingezameld om Kempenaar een ‘prachtige en onvergetelijke’ uitvaart te geven. Daartoe werd een crowdfundingsactie opgezet.

“Met het herdenkingsprogramma heeft Omroep Almere bijgedragen aan het gezamenlijk verwerken van het verdriet door grote groepen jongeren van 4 tot 18 jaar, een groep die vaak moeilijk te bereiken is”, staat er in het juryrapport.

Bekijk het jury rapport, klik hier

Geschreven door