Wat heeft Nederland met Japan? Meer dan je denkt!  

Vanja Rukavina/Toneelschuur Producties maakte er een voorstelling over: Superposition 

Die voorstelling is op zaterdag 25 om 20 uur en zondag 26 november om 16 uur te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Niet voor niets in Almere want in Almere is het kantoor van Yakult Europe gevestigd. We hebben hier een extra speciale band met Japan!  

In Almere loop je dus grote kans om een Japanner tegen te komen. Moet je dan ergens op letten? Gaan die twee culturen goed door één deur?  
Die vraag intrigeerde theatermaker Vanja Rukavina mateloos. En daarom maakte hij Superposition. Een voorstelling waarin hij zich afvraagt of we allemaal hetzelfde zijn als we het maar cijfermatig benaderen. Of ontdekken we juist dan pas dat alle verschillen tussen mensen en culturen veel dieper liggen dan we denken?  

Gaan we elkaar ooit begrijpen? 

Superposition is eigenlijk een absurde wiskundige vergelijking. Er wordt gezocht naar de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Japan, tussen kansrekening en geometrie, tussen man en vrouw en tussen nieuwkomerschap en ervaring. Alles wordt tegen elkaar afgezet in een poging om tot elkaar door te dringen en elkaar écht te begrijpen.  

Nederlands, Engels én Japans gesproken 

Rukavina doet dit in het Nederlands, Engels en Japans! Deze voorstelling is dus geschikt voor iedereen die één van die drie talen spreekt. 

Kaarten kopen 

Parkeren in Almere Haven is gratis en kaarten koop je via www.corrosia.nl. Ook kun je vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling aan de kassa van het theater terecht.  

Geschreven door