Werkzaamheden uitbreiding Natuurbelevingscentrum begonnen

Op vrijdag 3 november starten wethouder Maaike Veeningen en gedeputeerde Harold Hofstra met een feestelijke druk op de knop de werkzaamheden voor de uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders.

De uitbreiding van het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is een belangrijk onderdeel van het project Almeersepoort Nationaal Park Nieuw Land. Dit project is een samenwerking van gemeente Almere met provincie Flevoland, Staatsbosbeheer en Stad & Natuur Almere.

Het Natuurbelevingcentrum wordt na de bouwwerkzaamheden bijna twee keer zo groot en biedt dan nog meer ruimte voor natuuronderwijs, tentoonstellingen en horeca. Er komt ook een educatiebos (met heuvel), een natuurboulevard en een nieuwe brug met uitkijkpunt.

Het centrum vind je op de Oostvaardersbosplaats 1 in Almere Buiten (gratis parkeren). Kijk voor meer informatie op: https://www.nationaalparknieuwland.nl/nl

Foto aangeleverd.

Geschreven door