ASC Waterwijk in slotfase onderuit bij Jong Holland

In de zaterdag 2e klasse A heeft Waterwijk een onnodige nederlaag geleden tegen Jong Holland. De ploeg van Ryan Smart speelde niet slecht maar Jong Holland was in de slotfase wat koeler in de afronding.

Gelijkwaardig

Waterwijk en Jong Holland begonnen gelijkwaardig aan dit duel en dat leverde voor beide partijen diverse kansen op. Voor de rust kwam Jong Holland op voorsprong, nadat even daarvoor een vrije trap van Waterwijk onbenut bleef en Jong Holland snel omschakelde en scoorde : 1-0. Verder gebeurde er voor de rust niet veel meer dus was de 1-0 stand het gevolg.

Gelijkmaker verdiend

Na de rust waren er wat wissels bij Waterwijk waarna er iets meer vaart in het spel kwam bij de Almeerse ploeg. In minuut 75 maakte men dan ook de gelijkmaker door Douwe Willemars :1-1. Waterwijk kreeg nu meer kansen maar zag een inzet via de paal het veld weer in spatten. Jong Holland stelde hier niet zo veel tegenover en leek Waterwijk de beste papieren te hebben voor een overwinning. De zeldzame tegen stoten van de Alkmaarse ploeg leverde in de slotminuten toch nog een treffer op voor de thuisploeg, Jesper Mannes zag kans om de Waterwijk-goalie alsnog te verschalken en bleef de winst uiteindelijk in Alkmaar.

Waterwijk-trainer Ryan Smart vond het jammer dat zijn ploeg de kansen die men kreeg niet verzilverde maar blijft positief, en is trots op zn ploeg gezien het vertoonde spel en de grote inzet en gelooft dat zijn ploeg na de winterstop er weer zal staan om met frisse moet de competitie te hervatten.