De eerste oogstdag van jonge boompjes van de campagne van MeerBomenNu in Almeerse bossen staat weer voor de deur. Kom je ook helpen?

MeerBomenNu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Door samen aan de slag te gaan geven we boompjes en struiken een tweede kans. De verplantmethode van MeerBomenNu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur.

In Almere begint de campagne in het Meridiaanpark in Buiten op dinsdag 19 december 2023. Na Nieuwjaar worden er jonge boompjes gerooid uit het bosgebiedje op bedrijventerrein Hollandsekant op dinsdag 2 en dinsdag 16 januari 2024. In het Beatrixpark is MeerbomenNu te gast bij de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark en worden zaailingen geoogst op zaterdag 6 januari. De oogstploeg gaat ook nog naar Almere Hout op dinsdag 9 januari 2024.

Iedereen kan helpen; je hoeft geen ‘groene vingers’ te hebben. De jonge boompjes hebben al een nieuwe bestemming, maar uiteraard mag elke vrijwilliger ook wat jonge bomen en struiken mee naar huis nemen.

Na 16 januari is MeerbomenNu de hele winter actief met oogsten in bossen en parken van Almere of Flevolandschap. Als je op de hoogte wilt blijven en/of meedoen, meld je dan aan via https://meerbomen.nu/ik-doe-mee/.

Dan krijg je elke woensdag een e-mail met events in de regio en kun je vervolgens daarop inschrijven.

Meer info over projecten van Flevolandschap kijk onderstaande clip

Geschreven door