Nieuwe regels in Flevoziekenhuis voor het gebruik van wegwerpbekers

Vanaf 1 januari 2024 gelden er nieuwe regels voor het gebruik van wegwerpbekers in het ziekenhuis. Hierdoor mogen zij vanaf die datum geen wegwerpbekers meer aanbieden bij de koffie- en waterautomaten.

Op de locatie’s geven zij u de mogelijkheid een gratis kopje koffie of een bekertje water te nuttigen tijdens het wachten. Met deze nieuwe richtlijn willen zij u dit natuurlijk niet ontnemen. 

Om te kunnen blijven genieten van dat lekkere kopje koffie willen wij u vragen vanaf 1 januari 2024 een eigen (hittebestendige) drinkbeker, mok of fles bij u te hebben. Ziij hebben geen alternatieve bekers die ze u kunnen aanbieden.

Vanwege hygiënevoorschriften is er een uitzondering op deze nieuwe richtlijn voor de bekers in de behandelkamers. Dit zijn echter geen hittebestendige bekers en zijn daarom ook niet te gebruiken als alternatief voor de koffie en thee. Daarnaast mogen zij volgens de nieuwe richtlijn de bekers die voor de zorg bedoeld zijn niet verstrekken voor reguliere consumptie in de ontvangstruimtes.

Geschreven door