Pleidooi voor herbruikbare kerstbomen in Almere

In plaats van kerstbomen die eenmalig in de stad komen staan, moet de gemeente kiezen voor herbruikbare bomen of bomen met een vaste plek. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad.

Bovendien moeten de kerstbomen die namens de gemeente in de stadsdelen geplaatst worden geen lichtjes dragen. In het kader van de duurzaamheidsambities zou volgens raadslid Kjell van Wijlandt voor het versieren uitsluitend herbruikbare of recyclebare versiering van natuurlijke materialen gebruikt moeten worden.

Hij vindt het plaatsen van kerstbomen die daarna dood gaan niet stroken met de groene ambities van Almere. Er zouden bomen moeten komen die elk jaar opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat zou ook een voorbeeld aan de Almeerders kunnen zijn, staat in de vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Als de gemeente daarvoor zou kiezen wil de Partij voor de Dieren ook dat dat breed uitgedragen wordt, zodat de inwoners begrijpen waarom die keuze is gemaakt.

Geschreven door