Raadslid wil bloemetjes buiten de deur houden

Een bosje bloemen uitreiken lijkt een mooi gebaar maar niet volgens de Partij voor de Dieren. Raadslid Kjell van Wijlandt wil dat in elk geval de gemeente niets meer bij de bloemist bestelt.

Nieuwe raadsleden krijgen in het stadhuis altijd een flinke bos en Almeerders die een bijzondere verdienste hebben, worden ook in de bloemetjes gezet. In één jaar bestelt de gemeente zo’n 3000 boeketten. Maar volgens het raadslid zijn bloemen door de korte houdbaarheid geen duurzaam product maar een wegwerpproduct.

Hij voert aan dat bloemen een beperkte levensduur hebben, vaak uit het buitenland komen of uit kassen die met gas verwarmd worden en er meestal gifstoffen gebruikt worden bij de teelt. Van Wijlandt wil dat de gemeente afziet van een bloemetje en kiest voor bijvoorbeeld een boek of een beeldje.

In de gemeenteraad lijkt weinig steun voor het idee dat met een motie gepresenteerd is.

Geschreven door