Wateroverlast verminderen in Poort

Op verschillende plekken ontstaat er bij harde regen wateroverlast. De komende maanden gaat de gemeente in Columbuskwartier en Homeruskwartier aan de slag om wateroverlast tegen te gaan.

Dit betekent dat ze zorgen dat regenwater sneller en makkelijker kan weglopen. Sommigen situaties worden alleen putdeksel vervangen, dat hebben ze vrij snel gedaan. Op andere plekken moet de straat open om iets aan het regenwaterriool of de put te veranderen.

Ze pakken nu een aantal plekken in Poort aan, waar regelmatig overlast is en de gemeente meldingen over overlast krijgen. Dit zijn plekken waar de gemeente inschat dat een aantal werkzaamheden een groot verschil kunnen maken voor de wijk. Wateroverlast is na de werkzaamheden altijd nog mogelijk, het kan gewoon heel hard regenen. Toch hopen ze wateroverlast zo te kunnen verminderen.

Informeren omwonenden

Bij sommige werkzaamheden kan overlast ontstaan en zijn omleidingen nodig. Men informeert de omwonenden wanneer ze aan de slag gaan en vertellen wat ze doen.

Wat doen we waar

In beide wijken neemt men algemene maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe putten of open putdeksels, waardoor water beter het regenwaterriool instroomt. Ook zorgen ze voor een betere afwatering naar het Cascadepark waar dit nodig is.

Dit is een globaal overzicht van de werkzaamheden:

Henrey Stenleystraat

Men richt de straat opnieuw in en leggen een regenwaterriool aan.

Marco Poloroute

De goten krijgen een betere afvoer en leggen open putdeksels neer.

David Livingstonestraat

De stoep wordt aangepast zodat het water naar het Cascadepark stroomt. In het park verlagen ze een gedeelte om het water op te vangen. Bij de huizen komen een aantal nieuwe straatkolken.

Roald Amundsenstraat

Komen meer putten.

Bartolomeus Diazstraat

Wordt een extra put aangelegd

Marsstraat

Ze leggen open putdeksels neer. De putten liggen nu onder de straat en deze graven ze eerst op.

Indrastraat

Ze sluiten de roostergoot extra aan op het regenwaterriool in de Neptunussingel.

Apollostraat

De instroombuis naar de wadi ligt lager dan de bodem van de wadi zelf. Deze wadi zal uitgegraven worden en zal voorzien worden van ander groen om te voorkomen dat de bodem weer snel opvult. Ook zal de aanvoerleiding gereinigd worden.

Illiasstraat

Bestaande roostergoten zullen worden vervangen door kolken voor een verbeterde afvoer.

Loki- en Balderstraat

Ook hier komen open putdeksels op twee bestaande putten zodat het overtollige water op straat gemakkelijker in het riool terecht komt.

Parvatistraat

Er worden extra kolken geplaatst op het parkeerterrein om het overtollige water af te voeren.

Geschreven door