Forza Almere niet verder dan een gelijkspel

Forza Almere heeft bij Overamstel geen overwinning weten te behalen, de ploeg keerde met een 2-2 gelijkspel terug uit Amsterdam.

Snel op achterstand

Het werd een  latertje in Amsterdam want spelen om 16.30 uur was men ook niet gewend. Forza kwam al snel achter, een bal van links werd voorgegeven en ondanks alle afspraken scoorde de thuisclub.  Dan lijkt Forza het goed op te pakken en via Mourad Ben Abdallah komt de bal bij Kai Wilms, die op doel schiet en de keeper krijgt de bal niet onder controle en Ludwincy Marcelli, die goed doorgelopen is, kan de bal alsnog binnentikken.:1-1. Maar nog geen minuut later een corner vanaf  links voor Overamstel en de afvallende bal kan weer ingeschoten worden en keeper Diam Cramer Borneman kan de bal niet zien aankomen en zo staat het na 10 minuten spelen 2-1 voor de thuisploeg. Dan krijgt Forza wel langzaam de overhand en kopt Rory de Meijer na 25 minuten een corner van Kai Wilms binnen. :2-2. Na een wissel bij Forza krijgt men diverse kansen maar de score bleef uit en was de ruststand 2-2.

Sportief duel

In de tweede helft een feller Forza die meer druk kon uitoefenen op de tegenstander. Bij winst zou Fora Almere alles weer in eigen hand hebben dus werd de druk op de thuisclub nog groter. Wel moest aanvoerder Gary Bouwmeester uitvallen met een rugblessure en werd het laatste deel van de wedstrijd wat rommelig. Forza probeerde wel om er een zege uit te slepen, maar dat lukte deze middag niet in deze sportieve wedstrijd. WEl blijft men meedoen voor de prijzen. Komende wedstrijd staat het uitduel metr Nieuw Sloten op het programma dat om 14:30 aanvangt.