PvdA komt met Motie van Treurnis voor College

De PvdA dient aanstaande donderdag 8 februari op de Politieke Markt een motie van Treurnis in tegen het college. Het gaat om het schrappen van 106 extra woningen in fase 3 en 4 in Nobelhorst.

In 2019 is een amendement (wijzigingsvoorstel-red) door de raad aangenomen om die 106 extra woningen te realiseren. Het college heeft nu echter aangegeven dat die woningen niet meer inpasbaar zijn, terwijl de gemeenteraad ze wel wil. De PvdA stelt dat de raad over het handelen van het college veel te laat is geïnformeerd.

‘Wanneer het college wil afwijken van een raadsbesluit, moet dit expliciet aan de raad voorgelegd worden in een nieuw raadsbesluit’ stelt de PvdA. ‘Door de handelswijze van het college ontstaat nu onduidelijkheid over de rechtsgeldigheid van het eerder aangenomen raadsbesluit in relatie tot het nieuwe raadsbesluit.’

In de Motie van Treurnis wordt uitgesproken dat de handelswijze van het college betreurd wordt. Hij heeft verder geen gevolgen voor het zittende college.

Foto: Nobelhorst (Archief Omroep Almere)

Geschreven door