Toename overlast ongedierte in centrum Stad

Bewoners en ondernemers in het centrum van Stad ondervinden toenemende overlast van ongedierte. Dat is het gevolg van toenemend zwerfafval en etensresten op straat.

Op het afval komen ratten, muizen, duiven en meeuwen af, luidt de klacht van de gemeente en het winkelcentrum. Zij roepen op om zelf hinder van plaagdieren en vogels te voorkomen door geen voedsel en ander afval op straat achter te laten.

Speciaal voor duiven werden jaren geleden duiventillen geplaatst die voorkomen dat de vogels zich in zwermen door het centrum verspreiden. De duiven krijgen voer en worden daardoor minder in het centrum gesignaleerd.

Bezoekers en bewoners wordt gevraagd geen vogels te voeren. Voeren is slecht voor die dieren en ze komen vaker terug wat ook leidt tot vervuiling door poep. Ook andere op de grond gegooide etensresten en verpakkingen trekken dieren aan. Naast vogels, zijn dit bijvoorbeeld ratten en muizen. 

Ondernemers is gevraagd afvalbakken goed af te sluiten en ze zo kort mogelijk voor de ophaaltijd buiten te zetten.  (archieffoto)

Geschreven door