Bijeenkomst met iftar in het teken van Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie

Op vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGBF) organiseert in Het Boegbeeld in de Literatuurwijk in Almere een bijeenkomst waarbij wordt stilgestaan bij islamofobie in Nederland. De bijeenkomst wordt afgesloten met een iftar, waarbij de bezoekers van harte worden uitgenodigd om zelfgemaakte hapjes mee te nemen.

De Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie is in 2022 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De aanleiding was dat op 15 maart 2018 de extreemrechtse terrorist Brenton Tarrant 51 moslims in Christchurch, Nieuw-Zeeland vermoordde.

Voorkomen en bestrijden van discriminatie in Flevoland

BGBF is een onafhankelijke instelling die zich richt op het voorkomen en bestrijden van discriminatie op alle gronden. Elke gemeente in Nederland heeft een antidiscriminatievoorziening. BGBF is de voorziening voor Flevoland. Iedere inwoner of organisatie van Flevoland die ervaring heeft met discriminatie of hier vragen over heeft, kan bij BGBF terecht. BGBF besteedt veel aandacht aan educatie en preventie in de vorm van lessen en workshops. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd gericht op bewustwording, empowerment, ontmoeting en verbinding.

De bijeenkomst in het teken van Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie is van 17.30 tot 20.00 uur aan de Prozastraat 121, Almere. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via info@bureaugelijkebehandeling.nl 

Geschreven door