Koninklijk lintje bij vertrek raadslid Van Dijk

De gemeenteraad heeft afscheid genomen van Toon van Dijk. De voormalig fractievoorzitter van de PVV was al enige tijd afwezig en is nu opgestapt. De burgemeester speldde hem een lintje op: hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Dijk zat veertien jaar in de raad na de eerste verkiezingen in Almere waaraan de PVV deelnam. Om persoonlijke redenen besloot hij op te stappen.

Volgens de burgemeester heeft hij zich met een ongekende energie en strijdlust ingezet voor de inwoners van Almere. Zijn bijdragen en politieke inzichten werden gekenmerkt door scherpte en directheid, waarbij hij ook altijd oog hield voor het functioneren van de raad als geheel. Dit kwam onder meer tot uiting in zijn rol als voorzitter van de vertrouwenscommissie voor de benoeming van burgemeesters.

Bij het afscheid van de raad zei burgemeester Hein van der Loo: “Binnen de raad van Almere heeft Toon van Dijk een groot verschil gemaakt. Hij was een klasse apart. Deze koninklijke onderscheiding is een bekroning van zijn jarenlange inzet voor de gemeenteraad en de stad als geheel.”

Geschreven door