Provincie start werkzaamheden Tussenring / Hogering

Op dinsdag 2 april start Provincie Flevoland met de aanleg van een extra voorsorteervak bij de opritten van de Tussenring. Deze weg sluit aan op de N702 Hogering/Buitenring. Bij de uitvoering van de werkzaamheden maakt de provincie voor het eerst gebruik van een elektrische asfaltspreidmachine. Deze machine geeft geen CO₂ uitstoot en maakt aanzienlijk minder geluid dan de huidige machines.

Provincie Flevoland heeft de ambitie om structureel duurzaam te werken. Bij de uitvoering van projecten streven ze naar het reduceren van CO2-uitstoot. Daarnaast stimuleert de provincie het gebruik van ‘groene’ en circulaire materialen en het verminderen van energieverbruik.

Aanleg extra voorsorteervak

De werkzaamheden aan de Tussenring duren naar verwachting tot vrijdag 26 april. Er komt een extra voorsorteervak bij de opritten in beide richtingen om een betere doorstroom te creëren voor het verkeer dat de Hogering opgaat. De voorsorteervakken voorkomen dat het verkeer dat niet dezelfde richting opgaat, wordt gehinderd.

Omleidingsroutes

Tijdens de uitvoering zijn de opritten van de Tussenring bij aansluiting Hogering/Buitenring voor beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en kan via de Vrijheidsdreef en Markerdreef rijden om zo weer op de Hogering te komen.

Geschreven door