SC Buitenboys wint ruim van EVC

Buitenboys heeft in de 2e klasse op eigen veld de volle buit binnen gehaald De Almeerders waren de betere ploeg tegen de Edammers. Bij de rust stond de 2-0 op het scorebord.

Afstandsschot

Vanaf het begin gaf Buitenboys de toon aan en wist in minuut 12 de score te openen.Tim Smit schoot van ruime afstand de 1-0 binnen. De Almeerders hadden het betere van het spel en dat bleef ook zo nog voor de rust maakte men dan ook de 2-0 door Tyrell Burleson. Tot aan de rust kwam EVC maar sporadisch in de buurt van het doel van Buitenboys, dus brak de rust met 2-0 aan.

Trefzeker

Na de rust veranderde er niet zo veel, EVC probeerde het wel maar Buitenboys had de zaakjes goed voor elkaar wat dan ook weinig mogelijkheden opleverde voor de gasten. Later in de 2e helft liep Buitenboys verder uit en was Tyrell Burleson trefzeker met twee goals.De derde goal kwam tot stand na een een fraaie voorbereiding van Ky Soe Agnie die Burleson in staat stelde te scoren.3-0. De wedstrijd was gespeeld en kwam EVC haast niet meer in de wedstrijd voor, de vierde treffer kon dan ook niet uitblijven, Burleson was ook nu weer de maker.  In blessuretijd wisten de Edammers uiteindelijk nog wel de eer te redden en werd de eindstand 4-1 en dat was zeer verdiend gezien de gehele wedstrijd waarin  Buitenboys veelal de toon aan gaf.

Komende wedstrijd gaat Buitenboys op bezoek bij Zwaluwen ‘30 in Hoorn.