Lintjesregen druppelt in Almere

Als waardering voor hun bijdrage aan de samenleving, kregen 22 Almeerders vrijdag een koninklijk lintje. De uitreiking vindt traditioneel plaats voorafgaande aan Koningsdag.

De onderscheidingen werden in de Burgerzaal van het stadhuis uitgereikt door burgemeester Van der Loo. Hij prees de bijdragen die de ontvangers leverden aan Almere. Wie een koninklijk lintje ontvangt heeft zich als vrijwilliger langdurig ingezet voor maatschappelijke organisaties.

De burgemeester zei: “Ze hebben een pioniersrol op zich genomen met hun tomeloze inzet. Het is kenmerkend voor Almere, een stad die vijftig jaar geleden werd bedacht aan de tekentafel en door mensen is vormgegeven tot een plek waar we nu met veel plezier wonen en werken.” 

Twee Almeerders ontvingen hun lintje in een andere gemeente omdat zij ook daar actief zijn. Gisteren werd bekend dat in Almere betrekkelijk weinig lintjes regenen: in vijf jaar 73.

Geschreven door