Cheque van 7.200 euro voor het Vogelcentrum

Vogelopvangcentrum Midden Nederland heeft namens de vastgoedeigenaren van Almere Centrum een cheque ontvangen voor de verzorging van de drie duiventillen in de binnenstad. Hier krijgen de duiven naast onderdak ook voldoende voeding en indien nodig medicijnen.

De gemeente werkt mee aan een onderzoek over duiventillen in binnensteden van de Universiteit Utrecht. Goed onderdak en gezond voedsel zorgen ervoor dat de stadsduiven gezonder zijn. Het is belangrijk dat de duiven in de verschillende jaargetijden de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. De ontlasting van een gezonde duif is minder en droger. Daarom is het advies om vogels niet te voeren en geen etensresten en -verpakkingen op de grond te gooien.

Zie je een kapotte of volle prullenbak of zwerfafval? Meld het dan via almere.nl/melding

Geschreven door