Langste Dag Diner in Stadsbos Almeerderhout groot succes

Donderdag 20 juni vond de eerste editie van het Langste Dag Diner plaats in Stadsbos Almeerderhout. Ruim 100 Almeerders genoten van een vegetarisch driegangenmenu, bereid door chef-kok Sharon de Miranda en Rabia Kribbe van Deli Nomads. 

Langste tafel op de langste dag
Het Langste Dag Diner is een initiatief van gemeente Almere en Staatsbosbeheer met als doel inwoners meer betrekken bij het Almeerderhout, het grootste stadsbos van Nederland. Het Almeerderhout barst van de energie, groeikracht en van leven. Door aan te schuiven aan de langste tafel op de langste dag, beleefden de bezoekers het bos op een unieke manier. 

Lokale producten
Chef-kok Sharon de Miranda en Rabia Kribbe van Deli Nomads stelden voor de gelegenheid een bosmenu van lokale ingrediënten samen.  Met pure zoete aardappelsoep, wilde stoofpot en appeltaart met een mix van zomers rood fruit gaven zij een knipoog naar de drie nieuwe bossferen van het stadsbos; puurbos, wildbos en parkbos. Elke gang werd geserveerd met een bijzondere Nederlandse bijpassende siroop. 

Stadsbos van de toekomst
Staatsbosbeheer en gemeente Almere hebben samen de ambitie om van het Almeerderhout  hét bos van de toekomst te maken. Een stadsbos dat meegroeit met de stad, haar inwoners én bijdraagt aan een groene leefomgeving, liefde voor de natuur en een gezonder leven. 

Meer informatie over het stadsbos van de toekomst vind je via www.stadsbosalmeerderhout.nl

Foto S. de Zwijger

Geschreven door