Tweede editie succesvolle Zoemmm-zone fotowedstrijd vanstart

Na het enorme succes en de vele inzendingen van vorig jaar, organiseert de Partij voor de Dieren Almere opnieuw de Zoemmm-zone fotowedstrijd. Deze wedstrijd vraagt Almeerders om hun mooiste foto’s van bloeiende velden, tuinen of insecten in te sturen, waarbij ze kans maken op een leuke prijs.

Sinds vorig jaar is Partij voor de Dieren wethouder Jesse Luijendijk gestart met het groots uitbreiden van het ecologische maaibeleid. Hierdoor verschijnen er elk jaar steeds meer wilde bloemen en vrolijk rondzoemende insecten in de stad.

Kjell van Wijlandt, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Almere: “Ik ben echt enorm blij met de grote hoeveelheid inzendingen vorig jaar, die de prachtige bloemenpracht van Almere lieten zien en verheug me al op alle nieuwe foto’s. Met de wedstrijd willen we Almeerders bij het nieuwe beleid betrekken en het belang van biodiversiteit benadrukken. Een grote diversiteit aan insecten en bloemen in de stad is niet alleen heel mooi, maar ook van belang voor het natuurlijk evenwicht en een gezonde natuur, gezonde vogels, en natuurlijke bestrijding van overlastgevende insecten zoals de eikenprocessierups.” Inwoners kunnen tot 30 juni hun mooiste foto’s van bloeiende bermen en tuinen (met of zonder insecten) sturen

Geschreven door