ALLUMINOUS lichtkunstfestival rond Weerwater bijna van start

Van 25 oktober tot 3 november vindt voor de derde keer het ALLUMINOUS Lichtkunstfestival plaats in Almere. Komend weekend start de opbouw van het festival. Op verschillende locaties rondom het Weerwater, het meer midden in de stad, beginnen kunstenaars met het installeren van hun lichtkunstwerken.

ALLUMINOUS leidt bezoekers langs een route van 5 kilometer met lichtkunstwerken en speciale programmaonderdelen. Het grootste deel van is in opdracht van het festival ontwikkeld door kunstenaars, vaak in samenwerking met theatermakers van Almeerse gezelschappen als Vis à Vis, Suburbia, BonteHond en Black Pencil Ensemble.

Alle lichtkunst is geïnspireerd op het Almeerse landschap en nodigt de bezoekers uit om de stadsnatuur rondom het meer op een nieuwe manier te ervaren. ALLUMINOUS is als festival opgezet als wandelroute. Maar voor bezoekers die liever fietsen is er een speciale fietsroute ontwikkeld.

Foodtrucks

Ook dit jaar kunnen bezoekers tijdens hun wandeltocht langs de lichtkunstwerken pauzeren en ontspannen met iets te eten en drinken bij één van de drie horecapleinen. Hier staan foodtrucks klaar om het publiek een keur aan culinaire mogelijkheden te bieden. De horecapleinen zijn te vinden bij het op Bostheater Utopia-eiland, de Hortus Pier en het Maastrichtkwartier (Stedenwijk). 

Muziekprogrammering

Op alle avonden van ALLUMINOUS is livemuziek van lokaal talent te ontdekken, geprogrammeerd door Almeers poppodium De Meester. Elke dag treedt een live-act op in het magische Utopia Bostheater en draait een DJ bij de Hortus Pier op het horecaplein. Op het horecaplein op het Maastrichtkwartier in Stedenwijk treden lokale muziekgezelschappen op. Het volledige programma, inclusief tijden, staat op de website van ALLUMINOUS.

Pendelboot

Ook dit jaar vaart de ALLUMINOUS pendelboot tussen de Esplanade (Almere Centrum) en Pier Hortus (naast Price). Met de pendelboot kunnen bezoekers die de ruim 5 km wandeling nét iets te lang vinden hun bezoek aan ALLUMINOUS halveren, en zo bijvoorbeeld opsplitsen in twee avond-bezoeken. De pendelboot is dus géén vaarroute langs lichtkunstwerken, maar brengt het publiek naar de overzijde van het Weerwater. De pendelboot vertrekt vanaf de Esplanade elk uur van 18.00u tot 21.00u en vanaf de Hortus-steiger elk uur van 18.30u tot 21.30u. Op vrijdagen en zaterdagen is er vanaf de Esplanade nog een boot om 22.00u en van de Hortus-steiger terug nog eentje om 22.30u.

Een pendelboot ticket kost € 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar reizen gratis.

Website ALLUMINOUS: www.alluminous.nl

Geschreven door