Omzetkansen staan omstreden verhuizing AH in de weg

Modernisering van de supermarkt op het ’s Hertogenboschplein in Stad zal leiden tot een omzetverhoging van twintig procent. Met die informatie kan de gemeente de verhuizing van het Albert Heijnfiliaal niet goedkeuren.

Dat concludeert het Collectief Stedenwijk Zuid Groen na een onderzoek van Rho Adviseurs over de mogelijke verplaatsing van Albert Heijn naar het voormalige terrein van tennisclub HNL. Uit onderzoek dat concurrent Weernekers onlangs liet uitvoeren, blijkt dat er voldoende omzetpotentieel is in de wijk.

Eigenaar Bun wil al jarenlang de winkel in Stedenwijk-Zuid verhuizen naar een gunstiger locatie bij de Stedendreef. Ondernemers uit Muziekwijk hebben daar uit concurrentie-overwegingen bezwaar tegen. Omwonenden in Stedenwijk vrezen dat vertrek van de supermarkt slecht is voor de sociale verbanden in de wijk en nadelig voor de bereikbaarheid voor ouderen.

Bun heeft het filiaal al enkele jaren niet meer ontwikkeld, waardoor de omzet kan achterblijven. Bij een modernisering zijn er volgens onderzoekers kansen op extra opbrengst. Volgens de Detailhandelsvisie van de gemeente is er dan geen grond om verhuizing van de winkel toe te staan.

Geschreven door