Geen winst Sporting Almere in oefenduel tegen FC Almere

Dinsdagavond stond het oefenduel tussen FC Almere en Sporting Almere gepland en dat leverde voor Sporting geen winst op. FC Almere was in dit duel de betere ploeg en liet dit blijken door zes keer tot scoren te komen. Sporting scoorde eenmaal en dat was lang niet genoeg. Sporting speelde deze wedstrijd niet met het sterkste elftal en was deze wedstrijd volgens de coach een leerproces.

Wedstrijdritme

Op sportpark de Marken wilden beide trainers veel spelers laten spelen om het wedstrijdritme te bevorderen. Voor FC Almere pakte dat beter uit en was men ook de betere ploeg, niet zo gek gezien Sporting in de vijfde klasse speelt en FC Almere zijn wedstrijden in de derde klasse af werkt.  FC Almere scoorde voor de rust driemaal door doelpunten van Teun Post, Kelvin Hoogendoorn en Rafi Splinter.

Almere schot vaardiger

In de tweede helft veranderde er in het spelbeeld niet zo veel en had Sporting moeite om in haar spel te komen en bij FC Almere lukte dat wel en wist dan ook nog drie keer het net te vinden door Kelvin Hoogendoorn, Rafi Splinter en Benjamin Vis. Voor Sporting Almere scoorde Moegabe Chasli de enige goal. Uitslag 6-1 voor de ploeg uit Haven. Trainer Sandor Augustijn van FC Almere sprak van een nuttig oefenduel terwijl de coach van Sporting Tareq El Magied een andere mening was toegedaan en wilde zijn wisselspelers graag even zien in dit duel.

Beide teams gaan zich komende week weer voorbereiden op het competitie vervolg met hopelijk twee winstpartijen.