Gewijzigde dienstregeling bussen

Met ingang van zondag 26 april past busvervoerder Keolis de dienstregeling van de allGo en R-net bussen aan. Op allgobus.nl vindt u meer informatie over de reistijden van de verschillende buslijnen.

Deze dienstregelingswijziging is de afgelopen weken in samenspraak tussen Keolis en de gemeente Almere voorbereid en is een verbetering van de nooddienstregeling van 26 maart. De wijzigingen zijn gericht op een betere waarborging van de 1,5 meter afstand tussen reizigers en sluiten beter aan bij het sterk veranderde reispatroon vanwege de coronamaatregelen. Zo worden onder andere meer vroege ritten naar Amsterdam gereden.

Het aantal busreizigers in Almere is momenteel circa 80% minder dan normaal. Ook de verdeling van het aantal reizigers over de dag is anders. Om 20% van de reizigers veilig te vervoeren en ook op rustige tijden/lijnen te blijven rijden, is circa 70% van de normale businzet nodig.

Geschreven door