Loostad vastgoedontwikkeling bouwt woontoren Homeruslaan in Almere

De gemeente Almere gunt de aanbesteding voor de woontoren aan de Homeruslaan in het Homeruskwartier in Almere Poort aan ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels). Op deze plek komen circa 90 verschillende appartementen. Het ontwerp van de Homerustoren is van Klunder Architecten in samenwerking met Deltavormgroep Landschapsarchitect.

Een bijzonder gebouw met karakter

Loostad wil als ontwikkelaar een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Daarom is gekozen de toren op een natuurlijke manier aan te laten sluiten op de openbare ruimte van het naastgelegen centrumgebied. Een slanke toren met een speelse uitstraling en een aantrekkelijke entree, met belangrijke openbare functies zoals ontmoetings- en speelplekken. Over het terrein komt een pad en entree naar het achterliggende park waar bewoners en omwonenden gebruik van kunnen maken. Zo ontstaat een ruimtelijke en natuurlijke relatie tussen het gebouw en het park.

Aandacht voor buurt, mens en dier

De Homerustoren wordt klimaatadaptief en met duurzame materialen gebouwd. Verder is er veel aandacht voor biodiversiteit, sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen, zoals de collectieve watertuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Hier vind je ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige wijk gerealiseerd voor mensen, maar ook voor dieren.

Geschreven door