Trebbe en BPD slaan eerste paal appartementencomplex Extravert Almere Buiten

Op 7 april jl. zijn Trebbe en gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) gestart met de bouw van het appartementencomplex Extravert in Almere. Extravert biedt straks plaats aan 73 comfortabele nieuwbouwappartementen. Met Extravert wordt invulling gegeven aan de toenemende vraag naar duurzame koopappartementen.

Antje de Groot-Schuttert directeur bij Trebbe: Ik vind het prachtig om te zien dat we in een gebied waar we al een aantal mooie appartementencomplexen voor woningcorporatie GoedeStede hebben gerealiseerd nu ook invulling kunnen geven aan de vraag naar koopappartementen. Het is natuurlijk helemaal fantastisch dat het zo’n prachtig groen gebouw wordt en dat is mede gestimuleerd door de gemeente Almere. ”

Dick Boekhout, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Met trots kijken wij naar de start van de bouw van het project Extravert in Almere Buiten. Dit project biedt de starter op de woningmarkt kans om op een mooie plek in Almere te wonen. Meer dan driekwart van deze woningen is toegankelijk voor tweeverdieners met een modaal inkomen. Door een mix van studio’s, 2-kamer, 3-kamer en 4-kamer appartementen is er plek voor zowel alleenstaande als gezinnen, jong en oud.”

Over het ontwerp

Extravert verrijst in Almere Buiten naast het Meridiaanpark, het groenste stukje Almere. Inbo Architecten tekende voor het bijzondere ontwerp. Het metselwerk van groene steen in de plint van het gebouw versterkt het natuurgevoel. Er zijn plantenbakken voor de bomen op de eerste verdieping in de architectuur verwerkt. Twee volumes van groen metselwerk flankeren de entree. Zij monden uit in plantenbakken met bomen voor het dakterras van het penthouse. De balkons van alle hoekwoningen hebben een grote plantenbak voor lage beplanting en struiken. Klimplanten zorgen voor een weelderige begroeiing van de gevel. In het gebouw is ook een irrigatiesysteem opgenomen voor de groenvoorziening.

Over de appartementen

Het gebouw bestaat uit elf en vijf bouwlagen en biedt ruimte aan 73 appartementen bestemd voor de verkoop. Van appartementen met een vloeroppervlak variërend tussen de 40 m2 en 90 m2totn een penthouse van maar liefst 130 m2 biedt dit complex voor elk wat wils. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. De appartementen hebben allemaal energielabel A: ze zijn goed geïsoleerd, hebben een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. De warmtevoorziening van de appartementen wordt geleverd via een ESCo, waarbij kopers een warmtepomp leasen en daarmee ontzorgd zijn van onderhoud aan de installaties.

Over de ontwikkeling en de bouw

Trebbe en BPD ontwikkelden samen het appartementencomplex. Juli 2019 gingen de appartementen in verkoop, een half jaar later waren alle appartementen verkocht. De bouw is begin april 2020 gestart, naar verwachting wordt het laatste appartement rond de zomer van 2021 opgeleverd.

Over Trebbe

Trebbe ontwikkelt, bouwt en onderhoudt duurzame, gezonde leefomgevingen. Door verandering te zien als constante factor heeft ons familiebedrijf al sinds 1911 bestaansrecht. In Trebbe vind je een betrouwbare kennispartner die gaat voor langdurige samenwerkingsverbanden. Voor meer informatie: www.trebbe.nl

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland.
Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Geschreven door