Terrein afgesloten na illegale motorcrossen met tientallen toeschouwers

Burgemeester Weerwind van Almere heeft per direct een braakliggend terrein ten noorden van de Blokkenmatweg afgesloten. Dit gebied ligt vlak bij het zonnepark Zuyderzon. Op 11 en 12 april blijken er grote groepen mensen bijeen geweest te zijn om te crossen met motoren of daarnaar te kijken. Toezichthouders zagen dat bij meerdere bijeenkomsten 30 tot 150 mensen op het terrein waren.

De burgemeester wil voorkomen dat er opnieuw zulke grote groepen mensen naar het terrein komen omdat dit tot verspreiding van het coronavirus kan leiden. Een volledige afsluiting van het gebied is daarom nodig, met onmiddelijke ingang is het voor iedereen verboden om het terrein te betreden. De burgemeester kan dat doen op basis van de Noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Flevoland van 26 maart.

De Vlonderweg en de Hameiweg zijn nu gedeeltelijk afgesloten, een deel van het Wout Wagmanspad in de richting van de Blokkenmatweg en de Blokkenmatweg zelf is volledig gesloten.
Bron Omroep Flevoland

Geschreven door