Boodschappenbus voor hulpbehoevende ouderen

Een SRV-wagen van het Leger des Heils rijdt sinds kort door Almere om hulpbehoevende ouderen die slecht ter been zijn te voorzien van boodschappen. Om de beurt kunnen ouderen de bus in. Op deze manier kunnen ze veilig op gepaste afstand hun eigen boodschapjes doen. Dat kan al op meerdere plekken in Almere.

Volgens Thijmen Gijsberts van het Leger des Heils was de verwachting dat er veel behoefte zou zijn en dat blijkt want er wordt veel gebruik van gemaakt. Daarom wordt er al gekeken of het project uitgebreid kan worden naar meer locaties.

Voldoende assortiment
In de SRV-wagen zul je niet alle merken vinden, maar in principe zijn de meeste boodschappen er te koop. De ouderen zijn zeer enthousiast over het initiatief. “Dit had je twintig jaar terug ook, nu komt het weer terug. Het is mooi dat je rustig boodschappen kunt doen”, aldus Arnold Willigenburg.

Sociale functie
Op de boodschappenbus werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die kunnen zo werkervaring opdoen. Naast het voorzien van de boodschappen heeft de bus ook een sociale functie. Er is meer contact met ouderen, waardoor er ook zicht is op eventuele andere problemen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door