Geen nieuwe coronadoden in provincie

De afgelopen 24 uur zijn er in Flevoland geen nieuwe sterfgevallen gemeld door het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in de provincie blijft daarmee 82.

In Almere zijn tot nu toe met 27 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 26, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (9), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 5680. Dat zijn er tien meer dan zaterdag.

Besmettingen
Volgens het RIVM zijn er nu 879 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er zes meer dan zaterdag. In heel Nederland zijn nu 43.995 positieve tests (+125) geregistreerd.

Ziekenhuisopnames
In Flevoland is sinds donderdag één nieuwe corona-gerelateerde ziekenhuisopname geregistreerd. Het gaat om iemand uit Dronten. Volgens de nieuwste gegevens is voor 123 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 30, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 263 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Landelijk gaat het om 11.552 ziekenhuisopnames. Dat zijn er 15 meer dan donderdag.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door