Geen nieuwe Flevolandse sterfgevallen door coronavirus

Het aantal Flevolanders dat officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is gelijk gebleven. Volgens de jongste gegevens van het RIVM gaat het om 55 mensen.

Het hoogste aantal is geregistreerd in Lelystad, met 15. Almere volgt met 12 sterfgevallen, Dronten telt er 11, in de Noordoostpolder zijn het er 9 en zowel in Zeewolde als op Urk overleden 4 mensen aan de gevolgen van het virus.

Het aantal mensen dat landelijk officieel is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is met 69 opgelopen tot 5056.

Aantal besmettingen
Flevoland telt inmiddels 751 inwoners bij wie besmetting met het coronavirus via een test is vastgesteld. In heel Nederland zijn 40.571 mensen positief getest.

Ziekenhuisopname
Volgens de nieuwe gegevens is voor 251 Flevolanders ziekenhuisopname nodig geweest, drie meer dan zaterdag.

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers
Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden, en om zorgverleners. Zij kunnen in een teststraat van de GGD in Lelystad terecht voor een test. Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

Geschreven door