Motie voor geluidsscherm langs Noorderdreef

De geluidswal langs de Noorderdreef moet worden vervangen voor een hoger geluidscherm. Dat vinden D66 en VVD. De partijen hebben maandagavond een motie ingediend. Daarin roepen de partijen op om te onderzoeken of het mogelijk is om een geluidscherm te financieren vanuit het Meerjaren Infrastructuur Programma Almere (MIPA) voor het jaar 2021.

De motie komt voort uit eerdere klachten van bewoners van de Brugmark. Zij maken zich zorgen over de toename van lucht- en geluidsoverlast door het verkeer op de dreef. De bewoners van de Brugmark in Almere Haven stellen dat de oude geluidswal is weggezakt en daarom al jaren niet meer voldoet. De bewoners dreigden de weg te blokkeren als de gemeente niet in actie zou komen. Ze willen een nieuw scherm van drie meter hoog om de overlast van het verkeer te beperken.

Wethouder Jan Hoek is langs geweest om polshoogte te nemen van de situatie. Volgens bewoners vond de wethouder het een ‘takkeherrie’, maar heeft een nieuwe geluidswal geen prioriteit. De VVD en D66 zijn ook langs geweest en die partijen wilden kijken naar een oplossing.

In april heeft de gemeente Almere erkend dat er sprake is van geluidsoverlast voor bewoners van huizen langs de verschillende dreven. In de mobiliteitsvisie worden de wegen in Haven als voorbeeld genoemd. Volgens de gemeente waren de geluidswerende maatregelen altijd berekend waren op een stad met 180.000 inwoners en komen daar de problemen uit voort.

Geschreven door