Raad steunt motie voor huurbevriezing

Een krappe meerderheid van de Almeerse gemeenteraad staat achter een motie van de SP en PVV voor bevriezing van de huren vanwege de coronacrisis. Dat bleek donderdagavond bij de Politieke Markt.

De gemeente kan niet direct invloed uitoefenen op de huren. Toch draagt de motie de gemeente op verhuurcorporaties te vragen om de huurverhoging dit jaar niet te laten doorgaan. Volgens de SP moet dit binnen een aantal dagen al gebeuren. De motie bepaalt namelijk dat de uitkomst van gesprekken voor 1 juni met de raad moet zijn gedeeld.

Volgens de SP moeten ook de particuliere huurders rekening houden met het feit dat mensen door de coronacrisis in financiële nood kunnen komen. “Maatwerk leveren, dat is wat verhuurders nu roepen om daarmee direct te zeggen dat een voorlopige stop op de huurverhoging niet nodig is. Wij vinden dit veel te kort door de bocht omdat het al jaren aan de orde is en toch blijken steeds meer huurders hun maandelijkse huur niet meer te kunnen betalen”, aldus de partij.

Oost Flevoland Woondiensten heeft al eerder laten weten niet gelukkig te zijn met een voorstel van de landelijke SP.

Geschreven door