RIVM: flinke stijging in aantal coronabesmettingen, vooral in Almere (92)

In de afgelopen week zijn 117 Flevolanders positief getest op het coronavirus. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorige week, toen 69 Flevolanders positief testten. De meeste besmettingen vonden opnieuw in Almere plaats met 92. Eén Almeerder met COVID-19 is in de afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis. Er kwamen geen sterfgevallen door COVID-19 bij in Flevoland.

De 92 positieve coronatesten in Almere zijn bijna twee keer zoveel als de 54 die vorige week dinsdag gemeld werden. In de gemeente Lelystad kwamen er 14 besmettingen bij, ten opzichte van 11 de week ervoor. Ook Zeewolde zag een relatief flinke stijging: 7 nieuwe besmette inwoners ten opzichte van 2 een week eerder. In Noordoostpolder kwamen er 4 besmettingen bij.

Bij inwoners van Dronten en Urk kwamen de afgelopen week geen positieve testresultaten voor.

Totale aantal besmettingen
De testen hebben landelijk 5.427 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht in de afgelopen week. Bijna anderhalf keer zoveel als de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt in Nederland op 76.548. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn in Flevoland 1.448 inwoners officieel besmet geraakt.

In de afgelopen week hebben ruim 180.000 mensen zich laten testen in de GGD-teststraten door heel Nederland, ruim 17.000 mensen meer dan de week daarvoor.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 132 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Dat is er dus één meer dan vorige week. In de rest van de Flevolandse gemeenten blijven de cijfers gelijk. De teller staat in Lelystad op 66, in Dronten op 30, op Urk op 23, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk zijn er nu in totaal 12.225 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van 43 opnames in een week tijd.

Aantal doden door COVID-19 blijft hetzelfde
De afgelopen week kwamen er in Flevoland geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 bij. Het dodental blijft daarmee op 95 staan. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (33), gevolgd door Lelystad (30), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Landelijk waren er 17 coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6.244 sterfgevallen is gekomen.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen maanden hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door