RIVM-update: in 24 uur nauwelijks verandering in Flevolandse coronacijfers

In Flevoland zijn de afgelopen dag geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 geregistreerd. Het totale aantal sterfgevallen blijft daarmee 71, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Lelystad staat het totaal aantal sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus nu op 26. Almere volgt met 17 sterfgevallen. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5456. Dat zijn er 16 meer dan op zaterdag.

Volgens het RIVM zijn er nu 850 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat is er één meer dan zondag. In heel Nederland zijn nu 42.788 positieve tests (+161) geregistreerd.

Ziekenhuisopname
Volgens de nieuwste gegevens is nog steeds voor 121 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 12.

In totaal zijn tot nu toe 260 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona. Ten opzichte van zondag is dat er één minder. Het gaat om een correctie die het RIVM heeft gemaakt. Landelijk gaat het om 11.343 ziekenhuisopnames, 36 meer dan zondag.

Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door