Toevallige bijvangst door politie bij controle

Afgelopen nacht kregen wij een melding van een oplettende burger. Deze zag een aantal personen in een auto lachgas gebruiken in het centrum van Almere. Het voertuig reed vervolgens het centrum uit. De melder reed achter het voertuig aan om deze te volgen. Het voertuig stopte vervolgens ergens in Parkwijk.

Toen de politie ter plaatsen kwam en de inzittenden van het voertuig controleerden zagen zij een wapen op de achterbank liggen. Hierop is direct actie ondernomen en zijn de inzittenden onder schot gehouden en moesten ze het voertuig volgens de procedure met handen boven het hoofd zichtbaar uitstappen. De inzittende zijn aansluitend ook aangehouden.

Na onderzoek bleek het om een echt vuurwapen te gaan.

Foto politie Facebook

Geschreven door