Vijf nieuwe sterfgevallen door corona

In Flevoland zijn sinds vrijdag 5 nieuwe sterfgevallen gemeld die door COVID-19 zijn veroorzaakt. De sterfgevallen waren in Almere en Lelystad.

Het totale aantal sterfgevallen in Flevoland is hiermee opgelopen tot 71. Dit blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Lelystad staat het totaal aantal sterfgevallen door de gevolgen van het coronavirus nu op 26. Dit is twee meer dan vrijdag.

In Almere bedraagt het aantal sterfgevallen 17. Dat is 3 meer dan vrijdag. In Dronten zijn het er 11, in Noordoostpolder 9 en op Urk en in Zeewolde 4.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 5.422. Dat zijn er 63 meer dan op vrijdag.

Volgens het RIVM zijn er nu 818 mensen in Flevoland positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 2 minder dan vrijdag. Dit verschil wordt niet verklaard.
In heel Nederland zijn nu 42.382 positieve tests (+289) geregistreerd.

Een nieuwe ziekenhuisopname in Almere
Volgens de nieuwste gegevens is tot nu toe voor 121 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 62, daarna Dronten met 29, Urk met 22, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11.

In totaal zijn tot nu toe 259 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege corona.

Landelijk gaat het om 11.285 ziekenhuisopnames, 58 meer dan vrijdag.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door