Almeerder wil via rechter alsnog bouwvergunning afdwingen

Een Almeerder heeft een rechtszaak tegen de gemeente aangespannen om alsnog een bouwvergunning te krijgen. Hij investeerde met zijn echtgenote in twee woningen aan de Giek in Almere. De man was ervan overtuigd dat hij ook een bouwvergunning zou krijgen, maar hij liep vast bij de gemeente. De bestuursrechter in Utrecht boog zich vrijdag over de zaak.

De investeerder wil de twee woningen splitsen en er zes dure appartementen neerzetten. Zijn eerste contacten met de gemeente sterkten hem in zijn idee dat dit mocht. Toen de investeerder een vergunning aanvroeg, liep die aanvraag langdurig vast in de ambtelijke molen van de gemeente. De man suggereerde dat de gemeente vertraagt om het bouwplan financieel te laten doodbloeden.

Strenger
Ondanks alle vertraging die de gemeente al een dwangsom heeft gekost, hield de woordvoerder van de gemeente voet bij stuk. Almere is strenger geworden bij het splitsen van woningen. Wie een extra woning wil toevoegen, moet een vergunning aanvragen. En de gemeente weigert die vergunning als er iets aan de woning wordt veranderd. Daarom mag er niets veranderd worden aan deze woning aan de Giek.

In de buurt is bovendien veel weerstand tegen de plannen. De buurtbewoners vrezen parkeeroverlast. De eigenaar zegt dat de buurt niet bang hoeft te zijn voor asociale huurders, want het gaat om dure appartementen. De rechter neemt op 10 juli een beslissing over de vergunning.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door