Almere groeit, de criminaliteit groeit dus politiecapaciteit moet ook groeien

Burgemeester Franc Weerwind is er niet in geslaagd om rust en duidelijkheid te brengen rond het vuurwapengeweld van de laatste tijd in Almere. Dat zegt fractievoorzitter Ulysse Ellian van de VVD in Almere dinsdagavond na afloop van het interpellatiedebat dat zijn partij had aangevraagd. Volgens hem is wel duidelijk dat de politiecapaciteit in de stad moet worden vergroot.

Op vragen over details over de criminelen – zijn het motorclubs, is het de Mocro-maffia of gaat het om Almeerders onderling? – kon burgemeester Weerwind het antwoord niet geven. “Ik zal nooit een lopend onderzoek doorkruisen door mijn mond voorbij te praten”, zei hij dinsdagavond. “Daarom praat ik met meel in de mond.”

Ellian is aan het eind van het debat bezorgd over de politiecapaciteit van Almere. “Als je zware criminaliteit wil aanpakken heb je veel mensen nodig.” Uit de antwoorden van de burgemeester maakt Ellian op dat de situatie rond de schietpartijen ernstig is. “En dan gaat het om hele zware criminelen. Dat stelt met me niet gerust.” Hij wil daarom volgende week tijdens de Politieke Markt een motie indienen om in Den Haag om versterking van de politie te vragen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door